YouTube Email

Kopstukken

Miyazawa biedt een rijke keuze kopstukken uit verschillende materialen en vormen. In samenwerking met beroemde fluitisten over heel de wereld hebben wij de meest uitgebreide collectie ontwikkeld die er bestaat. Verschillende modellen zijn verkrijgbaar in verschillende metalen om de aanspraak en klankkleur van Uw fluit aan Uw persoonlijke wensen aan te passen. De prijs van een Miyazawa fluit omvat de keuze van de door de speler gekozen kopstuk stijl. Miyazawa kopstukken zijn ook afzonderlijk verkrijgbaar.

Gelieve ons te contacteren voor een persoonlijke consultatie.

Headjoint Styles

MZ 1

Traditionele stijl. Dit kopstuk heeft een comfortabele weerstand en een brede   reeks klankkleuren.

MZ 2

Geliefd voor zijn snelle aanspraak, met een scherpe rand. Door de convexe vorm van de lipplaat kan het embouchure dicht bij de blaasrand geplaatst worden.

MZ 3A

Klassieke versie van een modern kopstuk, gematigd over- en ondersneden. Met iets verhoogde weerstand voor de sterkere blazer. Ontworpen voor volle, krachtige klanken. De lipplaat is vlak waar de onderlip geplaatst word. Een opmerkelijke verbetering tegenover gelijkaardige kopstukken die sissende bijgeluiden maken.

MZ 3B

Modern ontwerp met een open, warm geluid. Werkt goed voor fluitisten met een snelle luchtstroom en een zeer ontspannen embouchure. Een overvloed aan boventonen en projectie kenmerken dit model

MZ 4

Dit kopstuk spreekt zeer gemakkelijk aan. De licht gewelfde lipplaat verstevigd duidelijk het lage register zonder het hogere register op te offeren waar "full wave" of vleugel modellen typisch voor bekend zijn. De lichtjes opgeheven zijkanten creëren een trechter effect en helpen de luchtstroom in het blaasgat te concentreren.

MZ 7

Modern ontworpen kopstuk. Met gelijkblijvende toon en aanspraak over het gehele register. Ontworpen voor fluitisten met een zeer snelle luchtstroom en die een krachtig geluid wensen met een groot dynamisch bereik.

MZ 8

Modern ontworpen kopstuk. Met een duidelijk omlijnt rechthoekig embouchure gat. Werkt over het algemeen het best voor fluitisten die hun luchtstroom uit een grote opening ver naar beneden richten.

MZ 9

Een moderne versie van een traditioneel kopstuk. Heeft iets meer weerstand, geeft een donker geluid met meer diepte, evenals een rijk palet aan klankkleuren. Werkt goed voor diegenen die gebruik maken van hun lucht-snelheid om het geluid te sturen.

MZ 10
Hiermede kan de speler een grote hoeveelheid lucht door de fluit sturen, waardoor een vol en krachtig geluid bereikt wordt. Dit kopstuk geeft veel lagere boventonen die het geluid verankeren en de kleur en de rijkdom van het tonale pallet behouden.

For more detailed information about the characteristics of the different materials, please visit our Metals Page.

For headjoint articles, please see Upgrading your Headjoint and Silver, Gold and Platinum Risers