YouTube Email

Recht Klavier Of Offset Sol Kleppen

Alle modellen kunnen met een recht klavier of met Offset Sol kleppen geleverd worden. Kies de voor U meest comfortabele houding van de linkerhand en pols. Dit heeft geen invloed op de stemming of de klankkleur.


G-Key Illustration

Voetstukken

Alle fluiten kunnen gebouwd worden met een C of een B voetstuk. De B voet breidt het bereik van de fluit uit tot de lage Si. Een B voetstuk is ongeveer 2.5 cm langer. Niet alleen wordt de lage Si meer en meer in het repertorium gebruikt, maar de verlenging van de buis leidt tot meer weerstand in de extreme registers, die een langere luchtkolom hebben. Sommigen vinden dit positief terwijl anderen de gemakkelijkere aanspraak van een C voet verkiezen

Om de extra weerstand van de B voet tegen te gaan, sluit de hoge Do hulpklep (die algemeen „gizmo klep “ wordt genoemd) het klankgat van de lage Si om de aanspraak van Do/3 te verbeteren. De hulpklep voor de hoge do is standaard op elk Miyazawa B voetstuk.

Ook GIZMO klep genoemd, sluit het klankgat van de lage Si en geeft een heldere aanspraak aan Do/3 Deze klep is standaard bij alle Miyazawa B voetstukken.


Rollen

Een rol aan de Re# klep helpt de bindingen tussen de Do# en Re#. Vaak een uitdaging voor zelfs de meest gevorderde fluitisten.

Een rol aan de C# maakt de bindingen tussen deze sleutels nog comfortabeler.

Mi-Mechaniek

De Mi mechaniek verdeelt de werking tussen de bovenste en de onderste Sol kleppen, waardoor de onderste sol klep gesloten kan worden als de Mi in het 3° octaaf wordt gespeeld. Hierdoor bekomt men een stabiele klank, zekerder aanspraak en gemakkelijke bindingen tussen La² en Mi³. Voor meer informatie, zie het artikel: "Mi mechaniek en hoge Mi hulp".

De Hoge Mi Hulp

Een efficiënt en economisch alternatief voor de Mi-mechaniek is een ringvormig plaatje dat in het klankgat van de lagere Sol klep wordt geplaatst waardoor de hoge Mi³ beter aanspreekt, zonder andere noten te beïnvloeden. De hoge Mi hulp kan op ieder ogenblik op om het even welke Miyazawa fluit geplaatst worden en kan indien gewenst later ook terug verwijderd worden. Voor meer informatie zie het artikel"Mi-Mechaniek en hoge Mi hulp".

DO # Trill Klep

De veelzijdige Do# trill sleutel vereenvoudigt de vingertechniek bij vele onhandige trillers en tremolo’s en is bijzonder nuttig in moeilijke technische passages. Daarenboven verbetert de Do# trill klep duidelijk de stemming en de helderheid van deze noot.


Voor meer informatie over de Do# trill klep of een vingerzettingtabel zie ons artikel over de Do# trill klep.

Het Brögger System™

Brögger System™ is een revolutionair mechanisch ontwerp dat door Deense fluitenmaker Johan Brögger werd ontworpen. De “Brögger Mekanik” verwierf ongeveer 20 jaar geleden internationale erkenning. Sindsdien heeft Brögger zijn origineel concept verder ontwikkeld en uitgebreid met een revolutionair ontwerp voor de duimkleppen.

Miyazawa is trots het exclusieve bedrijf te zijn dat fluiten met het Brögger Systeem kan aanbieden: de meest geavanceerde en stabiele mechaniek die bestaat.

Voor meer informatie over Brögger System™, zie ons artikel:  De voordelen van het Brögger System™.

Luxe Gravure

Een elegante en geraffineerde luxe gravure vermeerdert de pracht van het instrument en kan aangebracht worden op de lipplaat, de kleppen, de kroon en op de ringen.

 

Options Available

  High E
Facilitator
Split EC# TrillC#/D# RollersHeavy-wall TubingPartial BroggerBrgger System
PB-102 Model X X   D# Only   X  
PB-202 Model X X X D# Only X X  
BR-402 and BR-602 Models X X X D# Only X   X
Vision and Elite X X X X X   X
Gold Series X X X X     X
Platinum X X X X X   X